Geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi birçok yeni mağduriyeti de beraberinde getirdi. Birkaç günlük farkla düzenlemeden yararlanamayan vatandaşlar emekliliklerinin 17 yıl uzamasına karşı çıkmaya devam ediyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

1 günlük farkın 17 yıl geç emekliliğe sebep olduğunu belirten vatandaşlar kademeli emeklilik sisteminin hayata geçirilmesini istiyor.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

2000 sonrası SGK'lılar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.