Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" açıklamasında bulunarak milyonlarca EYT mağdurunu sevindirirken yeni mağduriyetlere de kapı araladı.

Bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına karşı çıkıyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

Yaş, prim şartı farketmeksizin herkes için eşit şartlarda emeklilik isteyen vatandaşlar başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Resmi Gazete’de yayınlandı: İşte tütün ve alkolden alınacak teminat tutarları Resmi Gazete’de yayınlandı: İşte tütün ve alkolden alınacak teminat tutarları

Kurdukları Emeklilikte Adalet Platformuyla sosyal medyada da aktif olan 2000 sonrası SGK'lılar düzenledikleri etkinliklerle yetkililere sesleniyor.

2000 sonrası SGK'lılar #KademeYoksaOyYok diyerek yetkililere sesleniyor. Vatandaşlar, seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Twitter'da düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Etiket kısa sürede Türkiye gündemine yerleşti.

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da #2000LereKADEME#2000LerBURADA , #2000sonrasıKabineye etiketleriyle düzenlenen etkinliklere binlerce vatandaş katılarak mağduriyetin giderilmesini istedi.