Geriye dönük Bağ-Kur affıyla emekli olmak isteyen binlerce mağdur gözlerini çıkacak yeni yasaya çevirdi. Seçime kısa bir süre kala oy potansiyeli yüksek olan Bağ-Kur mağdurları seslerini duyurmaya devam ediyor. 

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

BAĞ-KUR BORÇLARINA SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen vergi affı kanun teklifi TBMM’de görüşüldü ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Vergi affı paketinin içerisinde sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borcu, SGK destek primi borçları, işsizlik sigortası primi borçları, idari para cezaları gibi prim borçları kapsam dahiline alındı.

Vergi affı torba yasa kapsamında vergi cezaları, sigorta prim borçları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, trafik para cezaları, öğrenim kredisi borçları, idari para cezaları, işsizlik sigorta prim borçları, topluluk sigorta primi borçları, GSS prim borçları, SGK prim ve destek primi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı paketinde Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma veya borçların silinmesine ilişkin bir madde bulunmuyor.

Bağ-Kur prim borçlarına ilişkin son düzenleme 2021 yılında gerçekleşti. Ondan önceki yıllarda ise 2008, 2015, 2018 yıllarında konuyla ilgili çalışma yapılmıştı. 

Konuya ilişkin net bir açıklama yapıldı. Mağdur bir kitle olarak tıpkı EYT'lilet gibi emekli olmak istiyorlar. Hükümet konuya ilişkin net bir adım atacak mı? Merak konusu....