Türkiye'de yeni yılın gelmesiyle gündeme gelen konulardan biri de ehliyet affı oldu. 2 buçuk milyon vatandaşın trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerine getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarından ehliyetlerinin ellerinden alındığı bilinirken, 1 milyon vatandaş da işini kaybetti. Vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor. Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar mevcut ekonomik şartlarda maddi açıdan zorlandıklarını ve ehliyetleri olmaması nedeniyle de iş bulmakta güçlük çektiklerini belirtiyor. Bir yılı aşkın süredir "af" bekleyen vatandaşlar, hükümetten gelecek af yasasını beklemeye devam ediyor.

İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam İBB Meclisi’nden yeni karar: Hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449 zam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustaf Sarıgül geçtiğimiz haftalarda vermiş olduğu kanun teklifi ile milyonların umudu oldu. Mustafa Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu açıklamada, ölümlü ve yaralamalı kazalara sebebiyet vermeyen, madde kullanmayan şoförler için bir defaya mahsus ehliyet affı konusunu gündeme getirmişti.

Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan da ehliyet affı bekleyen sürücülere destek geldi. Açıklamada Turan; "Vergi dairesinde bulunan bütün borçların yapılandırılması, 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yeniden yapılandırılması, ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi birçok vatandaşımızı etkileyen ve ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerinde bulunmuştu.

Bülent Turan kongreyi TRT Haber'de değerlendirdi - Son Dakika Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul'da milyonlarca şoförü yakından ilgilendiren ehliyet affı konusunu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi. Ertuğrul, ''TBMM Genel Kurulu'nda bugün ehliyet affını gündeme getirerek vatandaşlarımızın Ehliyet Affı taleplerini duyurdum. EhliyetAffı ekmeğini buradan kazanan vatandaşlarımız için bir ihtiyaçtır! Ehliyet demek iş demek, aş demektir!'' şeklinde açıklama yapmıştı.

Eylem Ertuğ Ertuğrul, Sağlık Bakanına sordu: Kaç doktor istifa etti? -  Zonguldak - Medya Pozitif

Konuyla ilgili henüz somut bir adım atılmadı. Aralarında geçimini şoförlükle sağlayan vatandaşlar, mevcut ekonomik şartlarda zorlandıklarını, geçimleri için ekmek kapısı olan ehliyetlerine kavuşmayı beklemeye devam ediyorlar.

Editör: Zeynep Peksoy