Kademeli emeklilikte son durum, milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışma hayatına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kademeli emeklilik için beklentiler arttı. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemine yönelik açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gündemde şuan böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Kademeli emeklilik düzenlemesi olacağına yönelik iddiaları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok." ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili torba yasa çalışması yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Kademeli emeklilik nedir? Kimler yararlanabilir?

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir. Kademeli emeklilik şartları, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişmektedir. Kademeli emeklilik hakkında tam detaylar, resmi çalışmaların hayata geçmesiyle belirlenir. 

Kademeli emekliliğin yasalaşması halinde; 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayan kademeli emeklilikten yararlanabilecek.

Çin otomobil devinden Türkiye hamlesi: Dönüş yapmayı planlıyor Çin otomobil devinden Türkiye hamlesi: Dönüş yapmayı planlıyor

Editör: Zeynep Peksoy