Türkiye'de yeni yılın gelmesiyle gündeme gelen konulardan biri de ehliyet affı oldu. 2 buçuk milyon vatandaşın trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerine getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarından ehliyetlerinin ellerinden alındığı bilinirken, 1 milyon vatandaş da işini kaybetti. Vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor. Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Ehliyet affı mı geliyor? Dikkat çeken isimden ehliyet affına ilişkin  açıklamalar geldi! - Ege Gündem Gazetesi

Ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar mevcut ekonomik şartlarda maddi açıdan zorlandıklarını ve ehliyetleri olmaması nedeniyle de iş bulmakta güçlük çektiklerini belirtiyor. Bir yılı aşkın süredir "af" bekleyen vatandaşlar, hükümetten gelecek af yasasını beklemeye devam ediyor.

Sarıgül'den TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ehliyetine el konulan vatandaşların bir defaya mahsus affedilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sunduğunu açıkladı. 

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifinin, insan canına kastetmeyen, yaralamayan ve madde bağımlısı olmayanların bir defaya mahsus affedilmesini içerdiğini belirtti.

Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti

Sarıgül, "Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir" dedi.

Sarıgül'ün teklifine TBMM'den olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi.

Editör: Zeynep Peksoy