Seçimden önce 10 bin kişilik kontenjan ayırdığını duyuran İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya 7500 lisans mezunu aday alarak ön lisans mezunları adayları mağdur ettiğini söyleyen adaylar seslerinin duyulmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hz. Ali Camisi'nde! Cuma namazını kıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hz. Ali Camisi'nde! Cuma namazını kıldı

Geçmiş dönemlerde yaşanan usulsüzlüklerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi adına yaş şartının düzenlenmesini talep eden POMEM adayları yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. Subay ve astsubaylar 32 yaşında eğitime alınıp 2 sene eğitim verdikten sonra mezun ediliyor ve komando eğitimine 35 yaşında başlıyor. POMEM adayları da 32 yaşın kalıcı olarak sabitlenip en az bir alımda 35 yaşa kadar dahil edilmesini talep ediyor. 

POMEM'e 7 bin 500 öğrenci alımı için ön başvurular başladı - Son Dakika  Haberleri

Mağdur olan vatandaşların talepler şunları söylüyor:

"31. Dönem POMEM ve 20 bin depremzede adaylar olarak yaş şartının 32 olarak kalıcı hale gelmesini 31. Dönemde önlisans alımını yapmayarak sadece lisans mezunlarını alarak binlerce önlisans adayı görmezden gelerek mağdur etmiştir önlisans alımının tekrar planlanmasını talep ediyoruz. Seçimden önce 10 bin kişilik kontenjan ayırdığını duyuran Ali Yerlikaya maalesef 7500 sadece lisans mezunu aday alarak biz önlisans adayları mağdur etmiştir kalan kontenjanı biz önlisans mezunu adaylara vermesidir."