Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görev almak isteyen 3301 nitelik kodlu emlak ve emlak yönetimi programı mezunlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor.

Teröre peş peşe darbe! Bozdoğan-31 operasyonlarında 38 şüpheli yakalandı Teröre peş peşe darbe! Bozdoğan-31 operasyonlarında 38 şüpheli yakalandı

Sayıları 50 bini aşkın mezunu bulunan, sadece Milli Emlak Genel Müdürlügü ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü'nde görev alabilen emlak yönetimi mezunları yetersiz atamalar nedeniyle mesleklerini icra edemezken maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor.

Resim

Emlak yönetimi mezunları, mesleklerini icra edebilmek için yıllarca eğitim aldıklarını ve sahip oldukları bilgi birikimi ile kamuda hizmet etmek istediklerini belirtiyor. Ancak yetersiz atama sayıları nedeniyle bu isteklerine ulaşamayan mezunlar, hem bireysel olarak maddi zorluklarla karşılaşıyor hem de ülke genelinde emlak sektörünün potansiyelinden tam olarak faydalanılamıyor.

Emlak yönetimi mezunları, yetkililerden talep ettikleri 2000 atama ve bu alanda uzmanlaşmış nitelikli personelin kamuda daha etkin bir şekilde görev almasını sağlayacak adımların atılmasını bekliyor.