EYT mecliste onaylandı ve bir çok vatandaş mağduriyetten kurtularak emeki oldu. 23 yıllık problemin çözümüne ilişkin meclise  sunulan konu, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsamıştı. EYT konusunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.Yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran EYTliler, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılanlara emeklilik hakkı tanınarak yaklaşık 2,5 milyon kişiyi müjdeli haberi almıştı. 

5000 prim günün dolduranlar emekli olabilecek mi? İşte detaylar..

7438 sayılı EYT kanunu gereğince 8 Eylül 99 sonrası için adil makul ve ölçülü kademe ile çözülerek Adalet ve Anayasal sınırlar içine çekilmeden, 5000 gün prim hakkını dolduranlar 3308 Staj taleplerinin yasalaşarak  3308 Staj taleplerinin yasalaşması isteniyor. 

EYT, 5000 PRİM, KADEMELİ EMEKLİLİK..

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni tasarı geldi ve EYT'lilerin yüzü gülmeye başladı. Ancak çoğu emekli 5 bin prim günü sayısının kademeli olarak 5 bin 975 gününe çıkarılmasından sonra konuya çözüm aranmasını talep etmeye başladılar. Sosyal medya da 5000 bin prim gününü dolduranalra kademeli emeklilik geleceği iddiaları devam ederken kulislerden de yanıt gecikemdi.

EYT'LİLER EPT'Lİ YAPILDI

EYT'deki kademeli prim gün düzenlemesine göre "EYT'liydik, 'Emeklilikte Prime Takılanlar' (EPT) olduk" tepkilerine sebep olmuştu. EYT dernekleri, prim gün sayısının 1999 öncesinde olduğu gibi 5 bin günle sınırlandırılması çalışmaları için kulislerde hareektlilik yaşanmıştı.

Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

5975 GÜNE ÇIKTI

EYT'deki kademeli emeklilik kanununa göre, emekli olmak için prim günü 5 bin günden başlayarak 5 bin 975 güne kadar çıkıyor. Sigorta başlangıç tarihi daha erken olanlar daha az prim gün şartı aranırken, 1999 yılında sigorta başlangıcı olanlardan 5 bin 875 gün primin olması emekli olmak için gerekenler arasında.

EYT'liler EPT'li olmuştu
EYT'deki kademeli prim gün düzenlemesi "EYT'liydik, 'Emeklilikte Prime Tatılanlar' (EPT) olduk" tepkilerine neden olmuştu. EYT dernekleri, prim gün sayısının 1999 öncesinde olduğu gibi 5 bin günle sınırlandırılması için kulislerini yoğunlaştırmıştı.