EYT hakkından yararlanamayan 5000 ve kısmi emeklilik mağduru vatandaşlar çok uzun bir süredir emekli olmayı bekliyor. Konunun çözümü için çözüm bekleyen mağdurlar sosya medyadan seslerini duyurmaya devam ediyorlar.

EYT mağdurları uzun süren çabalarının ardından EYT yasasının kabul edilmesiyle emeklilik haklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Ancak, bu düzenlemenin sadece belirli bir prim günü hedefine ulaşanlar için geçerli olması, 5000 prim günü hedefine ulaşamayan birçok vatandaşı çözüm beklemeye devam ettiriyor.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

EYT yasasının kabul edilmesi, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları için başka bir sorunu gündeme getirdi: 5000 prim günü hedefine ulaşamayanlar. Yasaya göre, daha erken emekli olabilmek için en az 5000 prim gününün dolması gerekiyor. Bu kriteri karşılayamayanlar, hala emeklilik haklarından mahrum kalıyorlar.

5000 prim günü hedefine ulaşamayan vatandaşlar, kendilerine sunulan bu yeni emeklilik fırsatından tam anlamıyla yararlanamamanın hayal kırıklığını yaşıyorlar. Bu yüzden hükümetten EYT düzenlemesinin tam olarak çözümünü istiyor.

Mağdurlar, 5000 prim günü hedefine ulaşamayanların da emeklilik haklarını daha erken bir tarihte kullanabilmeleri için yeni düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorlar. Bu vatandaşlar, daha fazla çalışma yükü altında olmadan emekli olabilme fırsatlarına sahip olmak istiyorlar.