Doğum borçlanması, genellikle annelere, doğum sonrasında daha fazla zaman geçirebilmeleri ve çocuklarına daha iyi bir bakım sağlayabilmeleri için ek izin imkanı tanıyan bir uygulamadır. Bu düzenleme, aileleri güçlendirmeyi hedeflerken aynı zamanda kadınların iş hayatında daha uzun süre aktif olmalarına da destek olmaktadır.

Ancak, doğum borçlanmasıyla ilgili düzenlemelerin beraberinde getirdiği avantajların yanı sıra, bazı eleştirilere de neden olmaktadır. Özellikle işverenler arasında, bu uygulamanın iş sürekliliği ve maliyet açısından nasıl bir etki yaratacağı konusunda belirsizlikler bulunmaktadır.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Kadınların doğumdan sonra çocuklarına daha fazla vakit ayırabilmeleri amacıyla doğum borçlanması talepleri, uzun süredir gündemde olan bir konudur. Anneler, doğum borçlanması taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda maddi ve manevi olarak zorluklar yaşadıklarını ve emeklilikle ilgili sorunlarla karşılaştıklarını sıkça ifade etmektedirler.

Doğum borçlanması ile ilgili son olarak EYTADER Başkanı Nalan Esmeray X hesabından çağrıda bulunmuştu. Kadınların yaşadığı doğum borçlanması mağduriyeti için henüz bir düzenleme gelmemesiyle beraber mücadeleleri devam ediyor.