Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

2018 yılında yayımlanan KHK ile belediyelerde çalışan kadrosuz taşeron işçiler, belediyelerde kurulan şirketlere aktarılarak "belediye şirket işçileri" olarak adlandırılmaya başlandı. Ancak 696 KHK'lı belediye şirket işçileri, aynı işi yaptıkları kadrolu çalışanların aksine taşeron olarak adlandırılırken birçok haktan da mahrum bırakıldı. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Gerekçesini açıklayıp duyurdu Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? Gerekçesini açıklayıp duyurdu

696 KHK'lı belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Yaşadıkları bu haksızlıktan kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden taşeron işçileri çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve hak ettikleri karşılığı alamadıklarını belirterek kadroya geçmeyi, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını, hak ettikleri maaşı ve ek ücretleri almayı talep ediyor. 

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kadroya alınmayı bekleyen belediye şirket işçileri için çağrıda bulundu.

Özkal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 600 bin belediye şirket işçisi 2024’e kadrosuz ve iş güvencesiz girdi! 31 Mart’tan sonra işsiz kalmak istemiyorlar! Seslerini duyun artık!