Belediye şirket işçileri 2024 yerel seçimlerden önce kadro konusunda yüklenmeye devam ediyor.

Kadıköy'de Taşeron İşçileri Kadrolu Çalışma İstedi - Son Dakika

Belediye şirketlerine bağlı olarak çalışan kişiler her seçimden önce verilen kadro sözünün yerine getirilmesi için 17 Aralık'ta Kasdıköy'de dev miting düzenledi. Sosyal medya ve milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan kadro teklifinden de yanıt alamayan vatandaşlar hak arayışı için meydanlara indi. 

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Taşeron işçilerden 'tabutlu' eylem. Gıyabi cenaze namazı kıldılar

Süreç içersinde verilen kanun tekliflerinden yanıt alamayan ve göz ardı edildiklerini düşünen mağdurlar yaptığı açıklamada, 

Kadıköy'de kadro isteyen işçiler eylem yaptı - Gündem Haberleri

''Bizi unutanlar bilmeliler ki 600 bin kişi de yerel seçimlerde kendilerini hatırlamayacak. Belediyelerde yapılan ayrım son bulsun Eşit işe eşit ücret ve norm kadro istiyoruz Şirket işçiliğini kabul etmiyoruz. 

Sn bakanım Vedat Işıkhan! 600 bin Belediye şirket işçileri 2018 yılında
kadro adı altında Taşeron şirketlerden belediyelerin kurmuş olduğu şirketlere aktarıldı Geçmie dönük haklarımızdan feragat ettirildik. Detaylı sicil taramamız yapıldı, sınava tabi tutulduk. Fakat kadro almadık.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

İşçilerden kadro eylemi - Gündem - www.hha.com.tr - Halk Haber Ajansı

FATİH ERBAKAN KANUN TEKLİFİ SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, belediye şirket işçilerine yönelik daha önce yapmış olduğu açıklamada, vatandaşların kadroya geçirilmeleri için konunun yakın takipçisi olduklarını belirten Erbakan,''Kadro bekleyen taşeron işçilerin ve Türkiye geneli yaklaşık 600 bin belediye şirket işçisinin kadroya geçmesi hususunda gerekli adımların takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Taşeronların ve belediye şirket işçilerimizin kıymetli ailelerinin sevincine en kısa sürede ortak olmak istiyoruz.'' şeklinde açıklama yapmıştı.

Yeniden Refah Partililer Kılıçdaroğlu'nu neden ziyaret etti... Fatih Erbakan  açıkladı

İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNDEN MHP 'YE ÇAĞRI!

2024 bütçe görüşmelerinde taşerona kadro konusunun gündeme gelmesinin ardından Belediye şirketlerine bağlı olarak çalışan işçiler MHP'ye seslendi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı'nın taşerona kadro konusunu gündeme getirmesinin ardından tepki gösteren belediye şirket işçileri, asgari ücret ile açlığa mahkum edildiklerini belirtti.

İşçilerden Kadıköy'de 'kadro' eylemi - KRT TV

Süreç içersinde enflasyona ezdirildiklerini belirten vatandaşlar, ''Sayın Mustafa Kalaycı! 600 bin belediye şirket işçileri asgari ücretle açlığa sefalete mahkum edildi kadro verilmedi kandırıldık 21.yuzyilin köleleri yapildik  ama malesef unuttunuz. Belediye İşçisi kadroya bizlerde bu ülkede yaşıyoruz enflasyona ezdirildik.'' şeklinde açıklama yapıldı.