Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 696 sayılı KHK ile daimi işçi kadrosuna alınan işçiler tam kadrolu işçiler ile aynı haklara sahip olmak için taleplerini haykırmaya devam ediyorlar. 

Taşeron işçilerin,  696 sayılı KHK ile kadroya alınmasının ardından tam kadrolu işçilere nazaran daha az maaş ve ikramiye almaları, tayin konusunda eşit haklara sahip olmamaları ve erken emekliliğe mecbur bırakılmaları gibi sorunlarla karşı karşıya kaldılar. 

Yaklaşık 4 yıldır 696 sayılı KHK ile mağduriyetleri devam eden Taşeron işçiler, sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden yaptıkları etkinlikle seslerini hükümete duyurmak için çalışıyorlar. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Twitter'da #kadromugördünmü etiketi ile etkinlik düzenleyen  696 sayılı KHK mağdurları, yaptıklarını binlerce paylaşımla ülke gündeminde yer aldı. 

Etkinliğie; Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Gelişim ve Demokrasi Partisi 'nden Özlem Ağırman gibi birçok siyasi destek verdi.