Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Çinli sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması halinde ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi.

İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu

Resim

TİKTOK ABD'DE YASAKLANIYOR

ABD'nin TikTok ile savaşı sürüyor. Temsilciler Meclisi'nde bugün sosyal medya platformu TikTok için oylama yapıldı. Mecliste yapılan oylamada, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı 58'e karşı 360 oyla kabul edildi.

BIDEN'IN ONAYINA SUNULACAK

Tasarıya göre, ByteDance'ın TikTok'u elden çıkarması için 6 aydan 1 yıla kadar süresi var. Tasarıda, ABD Başkanı Joe Biden'ın satış konusunda ilerleme kaydedildiğini tespit etmesi halinde satış süresinin 90 gün daha uzatılabileceği de ifade edildi. Temsilciler Meclisi'nden geçen yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın ardından Biden'ın onayına sunulacak.

Bu son adımla beraber platform hemen engellenmiyor, bunun yerine Çin bağlantılı ana şirket ByteDance’a TikTok’u satması için süre veriliyor.

Eğer bu süre içinde satış adımı atılmazsa ABD’de kalıcı olarak yasaklanacak.

Musk, Twitter (yeni adıyla X) hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Her ne kadar böyle bir yasak X platformuna fayda sağlayabilecek olsa da TikTok, ABD'de yasaklanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Böyle bir hamlenin ABD'nin temel değerlerini ihlal edeceğini belirterek "Bunu yapmak ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı olacaktır" diye yazdı.

Editör: Zeynep Peksoy