Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan ve neslinin tükenmekte olduğu iddia edilen Shoal Doğa Koruma Örgütü’nce dünyanın en çok aranan 10 balık türü arasında yer alan Batman Bantlı Çöpçü Balığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Cüneyt Kaya ve Araştırma Görevlisi Dr. Münevver Oral tarafından 47 yıl aradan sonra tespit edildi. Sason Çayı’nda rastlanan Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nı ABD’li ünlü aktör Leonardo DiCaprio da kişisel sosyal medya hesabında paylaştı. Ünlü aktör Batman’da viral oldu.

Konuyla ilgili Doç. Dr. Cüneyt Kaya, “Gerçekten çok mutluluk verici bir andı. Bundan sonraki amacımız bu balığı koruyup, gelecek nesillere aktarabilmek. Çünkü çok dar bir alanda yaşıyor, kritik düzeyde bir balık, dünya örgütleri tarafından kırmızı listeye alınmış bir balıktan bahsediyoruz. Bu balığı korumak için bölgede farkındalık çalışmaları yapmayı planladık. Şu anda da bölgedeyiz” dedi.

 

Batman'a Davet


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise aktörü Batman’a davet etti. Ekmen, sosyal medya hesabından İngilizce olarak Leonardo Dicaprio’ya, “Batman Bantlı Çöpçü Balığı’nın bulunma mucizesini ilk elden gözlemlemek ve ülkemizin doğal güzelliklerine tanık olmak için seni şehrimizde misafir etmek istiyoruz” dedi.

Bunlara da göz atabilirsiniz !

CHP lideri Özel: Soma’daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek CHP lideri Özel: Soma’daki kanı yerde bırakırsam benim de gözüm arkada gidecek