Yıllardır NASA'da görev yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'li bilim adamı uyardı. 'Küresel ısınma kapıda''

Samanyolu Galaksisi'nde evrenin en yaşlı yıldızları keşfedildi Samanyolu Galaksisi'nde evrenin en yaşlı yıldızları keşfedildi

Yaptığı açıklamalar ile sansasyon yaratan bilim adamı James Hansen, dünya le güneş arasında enerji dengesizliğine vurgu yaptı.

 Dünyanın iklimi insan kaynaklı değişikliklere karşı bilim insanlarının şimdiye kadar uyardığığından daha şiddetli uyardı.

Ünlü bilim adamı yaptığı açıklamalarda, ''Küresel ısınmanın hızlanmasını beklemezsek aptal ve kötü bilim insanları oluruz. Faust pazarlığımızın etkilerini yaşamaya başlıyoruz. Küresel ısınma hızının artmasının nedeni budur,'' dedi.

Hansen, güneşten gelen enerji ile dünyadan giden enerji arasındaki dengesizliğin son on yılda neredeyse iki katına çıkarak "belirgin bir şekilde arttığına" işaret ediyor. Bu artışın, dünyanın kıyı kentlerinde deniz seviyesinin felaket boyutlarında yükselmesine sebep olabileceğini söyledi.

Hansen ve meslektaşları ısıyı gezegenden uzaklaştırmak ve dünyanın sıcaklığını yapay olarak azaltmak için atmosfere kasıtlı olarak sülfür püskürtmek istediklerini dile getirdi.