Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sonrasında Millet İttifakı liderlerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Davutoğlu, video paylaşımında 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur hakkında "bir seçim mi, yoksa referandum mu?" sorusunu sordu.

Üsküdar Belediyesi'nde 71 kişi 'ilk dalga sizsiniz' diyerek işten çıkarıldı Üsküdar Belediyesi'nde 71 kişi 'ilk dalga sizsiniz' diyerek işten çıkarıldı

"Gelecek nesillere borcumuz bu." ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Vereceğiniz oylarla bir cumhurbaşkanını bir ittifak partisini seçmiş olmayacaksınız. Bu oylarla referandum mahiyetinde bir evet ya da hayır diyeceksiniz. Bir evet hayır oylaması karşısındayız." dedi.

"REFERANDUM MAHİYETİNDE..."

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu anlamlı günde hepimiz bir kez daha düşünmek zorundayız. Gelecek nesillere borcumuz bu. Vereceğiniz oylarla bir cumhurbaşkanını bir ittifak partisini seçmiş olmayacaksınız. Bu oylarla referandum mahiyetinde bir evet ya da hayır diyeceksiniz. Bir evet hayır oylaması karşısındayız.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı tercihinden çok öte bir meseleyle karşı karşıyayız. Bu bir seçim değil bu bir referandum. Eğer var olan iktidarın devam etmesini istiyorsanız var olan yanlışları kabul ediyorsunuz demektir. Eğer topluma yeni bir şans imkanı sunmak istiyorsanız statükoya karşı değişimi savunacaksınız."