Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Posta Gazetesi'nden Faik Gürses'e konuştu. Çebi, Sergen Yalçın olmak üzere Valerien Isman tercihine kadar biçok konuya değindi.

"Sergen Hoca'yı iki kez durdurdum"

Özellikle ağustos ayının sonlarında ve eylül başlarında 13 tane üst üste gelen sakatlık var. Bunların hepsi 11’de oynayabilecek futbolculardı. Arkasından da takımı oturtamamanın verdiği sıkıntılar. Ekim ve kasım aylarındaki mağlubiyetler sonrasında Sergen hocamızın kararı. Sergen hoca, “Ben size daha fazla zarar vermek istemiyorum, ayrılmam daha doğru olacak” dedi. Ancak ben iki kere durdurdum. Bunun kamuoyunda fazla anlaşılmadığını düşünüyorum. Üçüncüsünde, “Başkanım artık ben size katkı veremeyeceğim, hatta zarar verebilirim. Ben Beşiktaşlıyım, üzülüyorum. Bir tazelenmekte, bir heyecan yaratmakta fayda var” diye konuşunca tamam dedik. Bunun üzerine yine camianın içinden benim de siyasetim gereği Önder Karaveli’yi ter cih ettim. Baktım 1-2 maç iyi gidiyor devam ettik. Ama maalesef o da kamuoyunda çok yıpratıldı ve onun da bırakmasını müteakip Valerian İsmael’i getirdik. Yani ben geldiğimden beri hiç hoca göndermedim.

"Spor yasasında sorunlar var" 

Öncelikle amatör sporlarda bize bir harcama yetkisi vermiyorlar. Aslında doğru da yapıyorlar. Ben buna karşı değilim. Ama sıkıntı olduğunu belirtmek için söylüyorum. Bu yaptıklarının yanlış olduğu anlamına gelmez. Ama bunun bir seferde istenmesi doğru değil. O zaman biz amatör sporları nasıl besleyeceğiz? Basketbolu, voleybolu, hentbolu. Hentbolde biliyorsunuz bir kez daha şampiyon olduk. İkincisi yöneticilerin sorumluluklarının sadece kendi dönemlerindeki işletme faaliyetlerinden olması gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş dönemdeki borçlardan kaynaklanan kur farkı ve faizlerden, bu dönemki yöneticiler sorumlu tutulmamalı. Adam geçmiş senenin borcunu ödeyecek, kendi dönemindekini ödeyemeyecek, bunun sorumlusu olarak onları gösteremezsiniz.