İŞÇİ HABER ÖZEL

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri saat 17:00 itibariyle ülke genelinde sona erdi. Seçim sonrası yaşanan gerilimleri ve seçim ortamını İşçi Haber'e değerlendiren gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren yaşanan olaylar hakkında "Dilerim bundan sonraki seçimlere bu hadiseleri yok ederek ulaşırız" dedi.

"OLAYLAR ÇOK ÜZÜCÜ"

İçişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgilere göre oy verme süresince 310 seçim olayı yaşandı. Seçim günü yaşanan gerilimleri İşçi Haber'e yorumlayan gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren "Bu olaylar tabiki üzücü. Seçimin her zaman bayram havasında yaşanması istenir, ama böyle hadiseler maalesef yaşanabiliyor. Seçim öncesinin gerilim ortamının sandığa yansıması oluyor. Dilerim bundan sonraki seçimlere bu hadiseleri yok ederek ulaşırız." diye konuştu. 

BUGÜN NELER YAŞANDI?

Malatya'nın Pötürge ilçesinde, sandık başında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde de muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'nın farklı semtlerinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 25 kişi yaralandı. Merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü ile Harran, Birecik ve Akçakale ilçelerinde muhtarlık seçimlerinde adaylar ile yakınları arasında kavga çıktı.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

İstanbul'un Kadıköy ve Esenyurt ilçelerinde de muhtar adayları arasında kavga çıktı. Kadıköy'deki kavgada 1 kişi bıçaklandı. 

İçişleri Bakanlığından, saat 15.00 itibarıyla illerden 310 seçim olayı bilgisinin ulaştığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim