Olay Siirt'in Pervari ilçesinde yaşandı. iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Bilen'in kardeşi Abdurrahman Bilen öldürülmüştü.

Ölümle sonuçlanan kavganın ardından soruşturma başlatılıp, bu kapsamda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'i tutuklandı.

O GÜN NELER YAŞANDI?

İki grup arasında çıkan tartışma, 2 Nisan tarihinde akşam saatlerinde meydana geldi. Tartışma bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü.

Çıkan kavgada 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oyların çoğunluğunu alarak belediye başkanlığını kazanan AK Parti'li Tayyar Özcan'ın kardeşi Lokman Özcan, Mustafa Özcan, yeğeni Rıdvan Naric ve Muhammet Surur Özcan ile DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Bilen'in kardeşi Abdurrahman Bilen yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ciddiyetini koruyan Bilen, daha sonra askeri helikopterle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

112'ye gelen ilginç çağrılar: Çok ölü var diyerek mezarlığa ambulans çağırdı 112'ye gelen ilginç çağrılar: Çok ölü var diyerek mezarlığa ambulans çağırdı

SİİRT VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Siirt Valiliği yaptığı açıklamada, yaşanan olayların ardından ilçede güvenlik tedbirlerinin en üst düzeye çıkarıldığını aktararak,"Pervari ilçesinde belediye başkanlığı seçimiyle ilgili yaşanan silahlı kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı olayda; gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 10 şüpheli şahıstan, 5'i tutuklanmış, 4'ü adli kontrolle serbest bırakılmış, 1 şüpheli ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılma kararı verilmiştir. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede sürdürüldüğü ilçede, 250 polis özel harekat ekibi, 350 jandarma personeli ve 31 zırhlı araç görevlendirilmiştir. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma titizlikle devam etmektedir" dedi.

(Kaynak:DHA)

Editör: Öznur Kaya