Şırnak'ta kadın cinayeti! Dini nikahlı eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti Şırnak'ta kadın cinayeti! Dini nikahlı eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde 12'si büyükşehir, 28 belediye başkan adayını tek tek açıladı. Başkan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde Ak Parti aday tanıtım toplantısında Partisinin İstanbul adayını Murat Kurum olarak açıkladı. 

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da bitirdi. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında bitirdi.

1999 - 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda görev yaptı. 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzmanlık, 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Murat Kurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam etmektedir.