Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, “İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler. Dolayısıyla çıraklık ve stajyerlikte geçen süreler malullük yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmadığından söz konusu sürelerdeki işe başlama tarihinin, aylığa hak kazanmada ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesine kanunen imkân bulunmamaktadır.” açıklamasıyla hayal kırıklığına uğrayan staj ve çıraklık mağdurları pes etmeden yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stayjer ve çırak kaydı bulunanlar sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek istiyorlar. Staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyerek seslerini yetkililere duyurmak için mücadele ediyor.

EYT'DE STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTA BAŞLANGICI SAYILACAK MI?

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ”Staj ve çıraklık süresinin sigorta başlangıcına dahil edilmesi durumu olabilir mi” sorusuna yanıt verdi. 

İTO Nisan ayı verilerini açıkladı: İstanbul’da enflasyon yüzde kaç oldu? İTO Nisan ayı verilerini açıkladı: İstanbul’da enflasyon yüzde kaç oldu?

“Şu anda yok gibi görünüyor” ifadesinde bulunan Zengin açıklamalarına şöyle devam etti:

“Sunumu aldığınızda ne kadar ağır bir sorumluluk olduğunu görüyorsunuz. Bu gerçekten çok önemli bir düzenleme, sadece bugün için değil Türkiye’nin 40-50 yılına etkisi olacak bir düzenleme yapıyoruz. 

Gönül ister ki mümkün olduğunda bu alanı genişletelim. 1999 yapıyorsunuz bir günde kaçırdım diyen var. 2000 ile ilgili EYT kampanyası başlatanlar var.

O yüzden bu dengeyi çok iyi tutmamız lazım. Devlet dediğimiz şey biziz. Hepimiz ortak bütçesi bu, önce elzem olanları yapmamız lazım."