Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe dün görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede EYT ve staj konusu ele alındı. 

Kahramanmaraş nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşme ertlenmişti. Yaşanan deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milli Yas" ve OHAL ilan edildiğini açıklamıştı. 

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Geçtiğimiz günlerdeyse AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verdiklerini ve EYT görüşmelerinin 21 Şubat'ta yapılacağını açıklamıştı. 

EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak, son durum ne? Görüşme tarihiyle ilgili açıklama - 3

MECLİS AÇILIŞ TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Elitaş açıklamasında, "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlil Bakanı Vedat Bilgin, " 'Staj'da sayılsın diyorlar'  böyle bir şey yapamayız" demişti. Staj mağdurları depremden önce miting yapmış seslerini duyurmak istemişlerdi. 

İlk olumlu mesaj bugün öğle saatlerinde geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onları da aradan çıkaralım" diyerek cevap verdiği söylenirken Meclis'te nasıl karar alınacağı merak ediliyor. 

Zaten staj mağdurları için Meclis'te 16 defa konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi, ''AK Parti Meclis'e getirmese dahi biz sürekli Meclis'e getireceğiz, sonuçta çalışmışlar, emek vermişler.'' diyerek destek üstüne destek vereceklerini açıkladı. 

Staj mağdurlarına yeşil ışık yakan AK Parti, 2000 sonrası SGK girişli vatandaşlar için herhangi bir çalışma olmayacak sözlerini de tekrarladı. Staj mağduru ve 2000 sonrası SGK girişli vatandaşlar, gözlerini bir ümit Meclis'e kanun teklifinin geleceği güne çevirdi. 

KAYNAK: