AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Muhammed Emin Akbaşoğlu daha önce yaptığı açıklamarı tekrar yineleyerek EYT sorununu 2022 yılı içerisinde mutlaka çözüme kavuşturacağını belirterek tüm EYT'liler memnun edecek bir formül getireceklerininde altını çizdi. 

Akbaşoğlu, " 'Daha önce kamuoyla da paylaştığımız ve 5 adım atacağımıza dair beyanatımız vardı.  Bu konuyla ilgili birinci olarak asgari ücreti ele alacağız, ikinci olarak memur ve emeklilerin durumuna ilişkin maaş artışlarıyla ilgili bir düzenleme getirteceğiz, üçüncü olarak ek göstergeyi geniş bir spatyum içerisinde  düzenleyeceğiz, dördüncü olarak belediye çalışanlarımız dahil olmak üzere bütün kamudaki sözleşmeli personelle ilgili onların kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmayı netilendireceğiz. Beşinci olarak da EYT'li kardeşlerimizle birlikte konuyu masaya yatıracağız. Bu konuyla ilgili ne yapacağımızın müjdesini de 2022 yılı içerisinde bütün kamuoyuyla EYT'li kardeşlerimize paylaşacağız.' dedik aynı sıramayı biz şu an hayata geçiriyoruz. İlk ikisini gerçekleştirdik, üçüncü sırada 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma Bakanlığımız ilgili arkadaşlarla biraraya gelmek suretiyle gerçekten verdiğimiz sözleri yerine getirmeye ve adilane anlamda 3600 meselesini halletme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 

EYT'nin bütçeye yük getireceğine dair konuşmalar var. EYT konusuna ilişkin formüller konuşuluyor, sizin bu noktada düşünceleriniz nedir?

"Çalışma Bakanlığımız dünyadaki örnekleri Türkiye'deki hukuki statülerle ilgili geniş bir çalışma neticesinde bütün seçenekleride değerlendirerek bu konuda en uygun şekilde 'EYT'li kardeşlerimizinde Allah razı olsun diyeceği' bir noktaya getirme hususunda bir yaklaşım sergiliyoruz. EYT konusunu diğer paydaşlarla beraber netilecendirme konusunda yaklaşımımızın bir tezahürü olarak önümüzdeki yakın süreçte görmüş olacağız. 2022 yılı içerisinde ne yapacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız. " 

Muğla'da feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı Muğla'da feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı