İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesine geldi. Burada esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin adayları için vatandaşlardan destek istedi. Akşener’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Fehmi Kandemir eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile ortak basın toplantısında! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile ortak basın toplantısında!

Ziyaret ettiği züccaciye dükkanında işletmeciyle konuşan Akşener, "Hayırlı, bol kazançlar. Şimdi seçim zamanı. Kim bilir her siyasi parti gelip sizden oy istiyor. Normal bu da. Biraz sizi yoruyoruz ama kusurumuza bakmayın. Ben de büyükşehirde Cengiz Bey'e, Gölbaşı'nda Fehmi Bey'e oy istemeye geldim" dedi.

Esnafın “İnşallah” demesi üzerine Akşener, “İnşallah dedi bu önemli, hayırlısıyla denildiğinde bir kol boyu mesafe oluyor, öğrendik artık. Yeni bir değişikliğe ihtiyaç var, sizi kim ikna edebilirse o oyunu alsın, düşman kuvvet olmaktan bıktık, oy istiyorum” ifadelerini kullandı.

“VERİN OYUNUZU GEREĞİNİ YAPAYIM BEN DE”

Dükkan çıkışında tekerlekli sandalyede olan engelli bir yurttaşla konuşan Akşener, ona bakan eşinin engelli bakım maaşı alıp almadığını sordu. “Hayır” yanıtını alan Akşener, ne kadar emekli maaşı aldığını sordu. Akşener, “5 bin 300, malulen” diyen vatandaşa, “O yetmez” deyip engelli bakım maaşı alması konusunda yardımcı olmak için iletişim bilgilerini aldı.

Ardından bir giyim mağazasını ziyaret eden Akşener, esnafın 'Bugün daha 1 tane başörtüsü sattık başkanım' demesi üzerine, "Bir ablam var örtülü, ona hediye edeceğim' diyerek ablası için başörtüsü seçti. Ardından adayları için oy isteyen Akşener, "Şimdi gelelim konumuza. Ben hem Fehmi Bey'e hem de Büyükşehir Belediye başkanımız Cengin Topel Bey'e oy istiyorum" diye konuştu.  

Su artıma cihazı dükkanına giren Akşener, burada esnafa kaç kişiyi istihdam ettiğini sordu. 30-40 kişiyi çalıştırdığını söyleyen esnafa Akşener, “Nasıl bir işsizlik var biliyor musunuz, Allah bin kere razı olsun” dedi. Akşener’in adaylarına oy istemesi üzerine esnaf, “İnşallah, Gölbaşı’nda da Lütfü Başkanımın sayesinde bayağı bir hareket oldu iyi yerlerde görmek isteriz” dedi, Akşener, “İnşallah verin oyunuzu gereğini yapayım ben de” cevabını verdi.