Tahliye edilen 28 Şubat hükümlüleri avukatı: Af değil adalet istiyoruz Tahliye edilen 28 Şubat hükümlüleri avukatı: Af değil adalet istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda yaptığı açıklamada “Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ‘Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’ kuruyoruz. Cemevleri giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki tüm sorunlar çözülecek” ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin üzerine cemevleri sessiz kalmadı. 

Erdoğan'ın cemevleri kararının ardından Alevi derneklerinden açıklama yağdı. Yedi derneğin imzasıyla yapılan açıklamada “Cemevleri ibadethanemizdir” mesajı verildi.

Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ise şu açıklamalarda bulundu:

Alevilerin ibadethanesi Cemevidir. Devlet sorumluluğundan yine kaçmıştır. ‘Kültür Bakanlığı bünyesinde bir daire kuruyorum, isteyen kurumlar veya Dedeler gelip parasını alabilir, istemeyen de gelmez.’ Yani kısacası şunu söylemek istemiş; ‘Muaviyenin pilavı yağlıdır, buyrun pilava!'”

İstanbul Garip Dede Dergahı’nda Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Cuma Erçe şu açıklamayı yaptı:

"Dün olduğu gibi, bugün de Cumhurbaşkanının reform diye müjdelediği paket  Alevilerin inançsal  varlığını, kimliğini inkar etmekte, Aleviliği devletli Sünniliğin bir eklentisine, zenginliğine indirgemekte, dolayısıyla Alevilik kendisinden her an vazgeçilebilir, gerektiğinde malı, canı yağmalanabilir artı bir kaynak olarak konumlandırılmaktadır.”