Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe açıldı Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe açıldı

Alper Gezeravcı, bu gece çıkacağı uzay yolculuğuyla Türkiye'nin ilk astronotu olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

SpaceX tarafından Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu hakkında yapılan açıklamada, “Mürettebatın koltukları uçuş pozisyonu getirildi, giysi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolü tamamlandı. Dragon kapsülünün kapağı artık kapalı. Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) fırlatmaya iki saatten az süre kaldı” denildi.

Uzay aracından ilk fotoğraf geldi

Tüm Türkiye nefesini tutup ekran başında beklerken uzay aracından ilk fotoğraf geldi. Alper Gezeravcı'nın cam kenarında yerini aldığı görüldü.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı cam kenarında yerini aldı.

Yolculuğa  saatler kala Bakan Kacır ile görüştü

Akşam saatlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek Türk astronot Alper Gezeravcı’yla görüntülü bir konuşma yaptı.

Bugün bu görevin gerçekleşmesini hep birlikte beklediklerini belirten Bakan Kacır, “Kalbimiz sizinle, dualarımız sizinle. Siz, her zamanki gibi çok hazırsınız.” ifadelerini kullandı.

Alper Gezeravcı da dünkü gecikmenin işin doğasında olduğunu kaydederek, “Dünkü gecikmede gönül isterdi ki; planlı ve zamanında gerçekleşsin ama bunlar zaten işin doğasında olan şeyler. Sadece dün için değil, başından beri olabilecek her türlü gecikme, işin doğasında gelebilecek her türlü, bu tür rutinin dışına çıkabilecek akışlar için hazırlıklıyız. Bu, şimdi değil bir yıl sonra da olsa zihnimiz, her şekliyle hazırız, fiziksel ve mental olarak.” dedi.

Bakan Kacır, “Allahın izniyle inşallah, hayırla gideceksiniz, milletimizin hayallerini ufkun ötesine başarıyla taşıyacak ve sağlıkla önce dünyaya sonra da Türkiye’mize döneceksiniz.” diye belirtti.

Alper Gezeravcı, “Başta Cumhurbaşkanımız, sizler ve bütün milletimizin bu konuya gösterdikleri destek ve teveccühleri için çok minnettar olduğumu dile getirmek isterim. Allah’ın izniyle milletimizden aldığımız bu sağlam emaneti yine aynı şekilde alnımızın akıyla geri getirip teslim etmek üzere yola çıkıyoruz.” dedi.

Son olarak Kacır, “İnşallah, Türk milletinin kalbi sizinle atacak. Allah’a emanet olun, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.