Alper Özüpak, Twitter üzerinden EYT yasasının çıkması adına verdikleri mücadeleden bahsetti. Özüpak, şu ifadelere yer verdi:

"Yokluklar içinde kurulan derneklerimiz ve sonrasında EYT Federasyonu ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşları arasına girdi. 
Bu birliktelik bizim haklılığımızdan kaynaklanmaktadır. Davalarına sahip çıkıp bu hak aramada 'bende varım' diyen arkadaşlarımızı derneklere sahip çıkmaya davet ediyorum.

İlk toplantımızı Düzce 3 kişin gelmesine karşı bizler 10 kiş giderek yaptık. Adapazarında bir hafta sonra yapılan toplantıya 4 kişinin katılımına karşı biz 15 arkadaşımızla gittik ve durmadık dinlenmedik binlerce km yol yaptık ve her il ve ilçe de bir EYT' li ile yola devam ediyoruz.

Pandemi olmasaydı bugün 50 dernek kurmuş olacaktık ama bugün geldigimiz noktada bağımsız dernekler kurmak yerine Şube dernekleri açarak yolumuza devam ederek daha güçlü bir stk olabirdik ama biz yetki ve görev bilincini bütün başkanlarla paylaşmak istedik ve yetkiyi paylaşmak için bağımsız dernekler kurduk. Ülkenin en büyük STK'nı bütün olanıksızlıklara karşımızdaki troll kitlesine ve içimizdeki bürütüslere rağmen buralara kadar taşıdık ve EYT lilerin sesi olmaya da devam ediyoruz. Haklarımızı alana kadar da bizler alanlarda olmaya devam edeceğiz. 

Bütün ülkenin konuştuğu ve gündemden düşmeyen bu yapılanmayı oluşturmak kolay olmadı ve binlerce gizli kahramanımız arkamızda görevlerini gönüllü olarak sahiplenerek canı gönülden mücadele de bende varım diyerek davamızı sahipleniyorlar ben bu gizli kahramanlara EYT' nin mutfağında emek veren bütün arkadaşlarımı kucaklıyorum, var olun emekleriniz ödenmez. 

Biz büyük bir aile olduk derken havadan konuşmuyoruz. Ülkemizin hangi noktasına gitsek karşımıza bir dostumuz çıkıyor ve her alanda bize sahip çıkıyorlar sağolsunlar. 

Biz yorulduk mu yorulduk, üzüldük mü üzüldük ama hiç bir zaman pes etmedik. Bizler önce kendi hakkımız için mücadeleye başladık ben 2500 TL maaş alan 55 yaşında işsiz bir arkadaşınızım. Yani ballı börekli bir yaşantım yok, Biz bütün mağdurların sesi olmaya devam edeken kendi hakkım İçin mücadeleye devam edeceğim.Davamızda yokuşlar oldu yokuşa tırmadık, duvar önümüze çıktı tırmadık yılmadık ama bizi en çok yoran güvendiğimiz ve yanımızda yıllarca var olup içimizde ajanlık yapıp davamızı yavaşlatmaya bizim ayagımızdan çekerek yavaşlatmaya çalışanlara rağmen bugün bizler mücadele ye devam ediyoruz. İlk günkü azim ve dostluklarla mücadelenin tarihini yazanlarla devam edeceğiz. 

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Varız, biriz, buradayız ve EYT el ele omuz omuza mücadeleye devam ediyoruz. "