Ankara Altındağ Belediyesi'nde işçiler, yeni belediye başkanının işten çıkarmalarını ve ek zamlarının geri alınmasını protesto etmek için belediye binasında eyleme başladı. Eyleme katılan vatandaşlar, 70 arkadaşlarının gece yarısı gelen SMS'lerle işten çıkarıldığını öğrendiklerini dile getirdi. İşçiler, "Hakkımızı alana kadar eylemi sürdüreceğiz" dedi.

Altındağ Belediyesi'nin önceki başkanları Asım Balcı ile Veysel Tiryaki arasında henüz devir teslim yapılmadan yeni başkan Tiryaki'nin talimatıyla geçen ay verilen ek zam bu ay geri alındı. Bu durumu protesto eden işçiler işten çıkarıldı. Belediyenin 16 büro çalışanının süpürge işçiliğine kaydırıldığını belirten işçiler, bayram öncesi işsiz bırakıldıklarını ve destek veren belediye memurlarının dün gece Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü’nde eyleme başladıklarını ifade etti. İşçiler, yeni başkan Tiryaki'yi mazbatasını almadan işçi kıyımı yaptığı gerekçesiyle eleştirdi.

Mağdurların ifadeleri şöyle:

Altındağın başkanı Veysel Tiryaki başkanımıza işçi talebi 

Geldik bir maaş gününe daha, gerçi geçtik biraz ama anlarız. Seçim, mazbata, görevlendirme, işten çıkartılacaklar derken,Altındağ Belediyesi belediye şirket işçileri unutuldu.

Mübarek ramazan ayında, bayram sevincini yaşayacağımız şu günlerde Sn başkan Veysel Tiryaki maaşlardan 7bin 8bin TL kesmiş, ortalama 20bin, 23bin TL ödemiştir. Şaka değil hakikat. 

Seçimin faturası ya da önceki yönetimin hataları, hayırdır şirket işçisine mi rücu ettirilecek. 

Eğer yetkili sendikada az biraz hassasiyet var ise, eğer başkanda vicdan, merhamet var ise bu saçma, yanlış işten derhal dönerler.

Hele ki Ramazan ayında maaşları kesmek, zamları iptal etmek üstün idarecilik meziyeti değildir sn başkan. Tasarruf işçinin hakkını kesmeyle, cebine girecek iki kuruşa göz dikmeyle olmaz.

Kan kaybeden Ak partinin daha da zarar görmesi tüm dengelerin bozulması işçiyi ve emeği görmezden gelerek başarıldı 
Aynı inad ve başarı devam mı edecek 

Sendikaların yaptığı ek protokol borçlar kanununa tabidir işçi mutlaka bu hakkı alacaktır ama şimdi bayram öncesi işçinin cebine göz dikmek hangi akla hizmet tir 

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Yıl 2024 yanlış anlaşılma olmasın 2010 15 değil belediye şirket işçisi bu yaptığınızı yanınıza koymaz hakkını alır, siz ve sizin gibileride tarihin satır aralıklarına gömer.

Şimdi bakacağız, sendika sendika mı, başkan başkan mı diye. 

İşçinin hakkı olan parayı yatırın, işçi dalgası bu sefer çok sert çarpacak. Kimsenin tahammülü kalmadı.

Belediye İşçileri ne istiyor?

"Sgk kodları adeta işçi için can yakmaktadır. İşçi kimseye küfür etmemeli, hakaret etmemeli. Siyasal görüş ayrılıkları olabilir ama bunun sınırı olmalıdır. Kod 25 işçiye adeta Demokles’in kılıcı gibi başına vurmaktadır. Mahkeme kararı olmadan işveren işçi çıkartmamalı. Sendikalar toplu iş sözleşmelerine 'Disiplin kurulu kararı olmadan işçi çıkartılamaz' hükmünü koymalıdır."