AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında projelerinin tanıtımını yaptığı konuşmada, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a da sert eleştirilerde bulundu.

"5 SENEDE, 58 KİLOMETRE METRO YOLU YAPILACAKTI... 5 SANTİM BİLE YAPILMADI"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın gerçekleştiremediği "5 yılda 58 kilometre metro" vaadini hatırlatan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Ankara, sadece siyasi başkent olmanın ötesinde bir öğrenci şehridir. Ancak, son beş yılda sanatı, sporu ve sosyal hayatıyla huzurunu kaybetmiş bir şehir haline geldi. Bu yazımızda Ankara'nın güzelliklerini, sorunlarını ve geleceğe dair umutlarını ele alacağız.

"Güzel Ankara, maalesef beklenen gelişmeleri yaşayamamıştır. Sanal belediyecilik ve reklam panosu olmaktan öteye geçemeyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyadır. Ancak, Ankara'nın bu durumu hak etmediğini düşünüyoruz.

"Ankara'nın değerli sakinleri, şehirlerinin sadece bugününü değil, geleceğini de planlayan bir liderlik anlayışına ihtiyaç duymaktadır. Sorunlara hızlı çözümler getiren, gerçek eserler üreten bir yönetim, Ankara'nın hak ettiği huzuru geri kazanmasına yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.

Manisa'da feci kaza! Sürücü hayatını kaybetti Manisa'da feci kaza! Sürücü hayatını kaybetti

"BÜYÜKŞEHİR ADAYININ 5 YIL ÖNCEKİ VAATLERİ NEYDİ?"

Ankara'nın metro ağı bakımından dünya başkentleri arasında en fakir başkent olduğunu ileri süren Altınok şunları söyledi: "Ankara'ya 5 senede 58 kilometre metro yolu yapılacaktı, ancak bu vaat yerine getirilmedi. Hatta Havalimanı'na metro yapılması söz konusu olmasına rağmen bu projede bir adım atılmadı. Gölbaşı'na metrobüs hattı, ücretsiz otobüs seferleri, suya indirim vaatleri... Ancak hiçbiri gerçekleşmedi. Ankara, suyun en pahalı tükettiği illerden biri haline geldi. İşten çıkarmama, emekçinin ekmeğiyle oynamama vaatleri boşa çıktı. Ayrıca, barajlardaki güneş panelleriyle enerji üretimi hayal oldu, gerçekleşmedi. Her mahalleye kreş ve kütüphane, teknoloji üniversitesi, kültür kenti, uzay bilimleri üniversitesi sağlık kenti vaatleri sadece hayalde kaldı. Ankara'ya fuar alanı kazandırılacaktı, ancak bu projede de hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Keşke Ankara, hizmet üreten bir yönetimle tanışsaydı, mazeretler değil, gerçeklerle aydınlanmış olsaydı! Ankara'ya Altınok sözü veriyorum. Bir yıl içerisinde Akyurt Fuar Alanı'nı bitireceğiz." 

Altınok, "Ankara'nın 5 yılı boş yıl oldu. Sanal belediyecilik miadını bugün itibarıyla doldurdu." dedi.

Editör: Zeynep Peksoy