Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Enerji İş Sendikası 1 Nisan cuma günü saat 15.30 için CK Enerji işverininden randevu aldı. Alınan randevu sms yoluyla işçilerle paylaşıldı.

Olay üzerine mevcut durumda toplu iş sözleşmesi devam eden Tes-İş Sendikası, randevu saatinde iş yerine geldi. Tes-İş Sendikası, Hak-İş'e bağlı Enerji İş Sendikası'nın iş yerine girmesine mani olmak amacıyla Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve ekibini bir süre bekletti ve bu sırada bağırarak hakaret ettiler.

Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ile beraber kavgada yer aldığı basında yer verilen iddialar arasında. Altunsoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada Antalya İl Başkan Yardımcısının tesadüfen olay yerine geldiğini ve yaşanan tartışmada bir ilgisi olmadığını belirtti.

Tes-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kadir Kır ve şube sekreteri Abdullah Kayseri'nin de içinde bulunduğu kişiler randevu saatinde görüşmeye gelen Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Altunsoy ve ekibini engellemeye çalıştı. Bunun üzerine Tes-İş Sendikası araçlarından inen Enerji İş Sendikası ekibinin üzerine yürüyüp hakaret savurdular. Ardından Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, sendika Genel Başkan Yardımcıları Sabri Yağız, Mübin Tekin, sendika uzmanı ve uzman yardımcılarına yönelik saldırı sonucunda arbede gerçekleşti. Arbede sonucunda Tes-İş Sendikasından iki kişi olay yerine yakın olan devlet hastanesine gitmeyip daha uzakta olan bir özel hastanede yoğun bakıma alındığı ardından sağlık durumları iyiye giderek taburcu edildiği belirtildi.

Olay sonrasında Enerji İş Sendikası 15.30'daki randevusunu gerçekleştirmek üzere iş yerine girdi. İşverenle görüşmesini gerçekleştiren Altunsoy ve ekibi toplantı sonrasında hastaneye giderek darp raporlarını aldı. Ayrıca arbede sırasında kullanılmaz hale gelen eşyalar (cep telefonları, gözlükler) için şikayette bulundu. Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve ekibi Tes-İş'den maddi-manevi zarara uğratıldıkları için şikayetçi oldu. 

CK Enerji işvereni ise randevu verdiği  Enerji İş Sendikasına engellemeye çalışan Tes-İş sendikasının bu yaptığının haklı veya hukuka uygun bir müdahale olmadığını kendilerine karşı suç teşkil eden bir fiil olduğunu belirterek Tes-İş sendikasından şikayetçi olacaklarını ve gerekli hukuki sürecin başlatıldığını belirtti.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

YouTube kanalını takip etmek için tıklayın