Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, sosyal medyada, ''250 gramlık normal ekmekte yapılan zorunlu fiyat artışı duyurusu'' yazarak paylaştığı bildiriyle Ankara'da halk ekmeğe zam geldiğini duyurdu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek tarafından yapılan yazılı açıklamada un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde yaşanan yüksek artışlar dolayısıyla zorunlu zam kararı alındığı ifade edildi. Bu kararla 250 gram ekmeğin 2 Mart Çarşamba günü itibariyle 2 TL’den satılacağı duyuruldu. Yeni uygulamanın, Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacağı açıklandı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'in sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazılı basın açıklaması şu şekilde:

Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Resmi Gazete'de yayımlandı Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Resmi Gazete'de yayımlandı

"Her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen ve bu üretim kapasitesi ile hemşehrilerimize aylık yaklaşık 30 milyon TL katkı sağlayan Ankara Halk Ekmek'te, maliyetlerin sürekli olarak artmasına rağmen uzun süredir fiyat artışı yapılmamış, ekonomik koşulların olumsuz etkilediği vatandaşlarımızın bir nebze yanında olabilmek adına yaklaşık bir yıldır zararına satış sürdürülmüştür. Gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde ara vermeksizin yaşanan artışlar çok yüksek seviyeye ulaşmış ve fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 2 Mart 2022 tarihi itibârıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 2 TL olarak belirlenmiştir. Yeni uygulama, Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır."

İstanbul Halk Ekmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 9 Şubat tarihinde İstanbul'da Halk Ekmek'e yapılacak zammı sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaşmıştı: 

"11 Şubat Cuma günü itibariyle İHE üretimi 250 gr Halk Ekmek 2 TL’den satılacaktır. Kamuoyu bilgisine sunarız."

Bursa Halk Ekmek

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BESAŞ yönetimi Ocak ayında, halk ekmeğine yüzde 37,5 zam yaparak, 400 gramı 2 liradan sattığı ucuz ekmeğin fiyatını 2 lira 75 kuruşa çıkarmıştı.

İlginizi çekebilir