Ankaragücü başkanı adliyeye sevk edildi.

Dün akşam Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının son dakikalarında hakeme saldıran Ankaragücü kulübü başkanı  Faruk Koca, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca, 1-1 biten Çaykur Rizespor maçınından hemen sonra  hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Saldırının ardından yere düşen Meler, olay yerinde olan kişiler tarafınan tekmelendi.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye zehir zemberek sözler! 'Fetö, Bylock...' Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye zehir zemberek sözler! 'Fetö, Bylock...'

Maçın ardından sahaya inerek hakeme saldıran bütün şüpheliler hakkında,  "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık" ve "kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama" soruşturma başlatılmasının ardından Ankaragücü başkanı ve saldırıya karışan 3 kişi tutuklandı.

''TUTUKLAMA KARARI GERÇEKLEŞTİRİLİ!''

Meclis'te basın mensuplarının sorularına cevap veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dün akşam MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırı hakkında konuştu.

Tutuklama kararları gerçekleştirildiğini bildiren Tunçi ''Sahaya inen ve görüntülerden tespit edilen kişiler hakkında da çalışmalar devam ediyor. Onlarla ilgili de adli kontrol kararı verilen kişiler var. Kasten yaralama ve kamu görevlisine karşı kasten yaralama var. Ayrıca kırık meydana geldiği için bunlar cezada artırım ve tutuklama nedenleri olarak Sulh Ceza Mahkemesinin takdiri. Tutuklama kararları gerçekleştirildi,'' şeklinde açıklama yaptı.

''BENİM ATMIŞ OLDUĞUM TOKAT KIRIĞA SEBEİYET VERMEZ''

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maçın ardından vermiş olduğu ifade de, "Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben bu konu ile ilgili olarak savcılıkta ve kollukta ifade vermiştim. Bu ifadelerimi aynen tekrar ederim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır." şeklinde açıklama yaptı.