Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Kabinlerde şu anda yaklaşık 73 kişi var görünüyor." dedi.

Böcek, Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yaptığı açıklamada, 14 kabinde 87 kişinin kurtarıldığını belirterek, "Kabinlerde şu anda yaklaşık 73 kişi var görünüyor. İnşallah 1,5 saat sonra hava aydınlanmaya başlayacak. O saate kadar inşallah bütün vatandaşlarımızı kurtarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çalışmalara destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Böcek, tüm vatandaşları sağlıklı şekilde kurtaracaklarını dile getirdi.

İstanbul Valisi Gül'den 1 Mayıs mesajı: İstanbul işin, aşın, emeğin ve ekmeğin şehridir İstanbul Valisi Gül'den 1 Mayıs mesajı: İstanbul işin, aşın, emeğin ve ekmeğin şehridir

"Talihsiz kaza"

Böcek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Konyaaltı Tünektepe Teleferik'te meydana gelen talihsiz kaza sonrası yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek için Antalya Valiliğimiz başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ile birlikte mahsur kalan vatandaşlarımız için kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Bu üzücü olaydan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.