Konyaaltı ilçesindeki Serbest Bölge'de yat imalatı yapılan tersanede yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

AK Parti'li Yıldırım İmamoğlu'na sert yüklendi: Troller gibi üç maymunu oynamış AK Parti'li Yıldırım İmamoğlu'na sert yüklendi: Troller gibi üç maymunu oynamış

AA-20240210-33673187-33673178-ANTALYADA_TERSANEDE_CIKAN_YANGINA_EKIPLERCE_MUDAHALE_EDILIYOR

Ekipler, kısa sürede yayılan alevlerin çevredeki fabrikalara sıçramaması için çalışma yürütüyor.

Ekipler, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 13 itfaiye aracı ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait 6 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yangının kontrol altına alınması için alevlere müdahale ediyor.

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, bölgeye gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı, inceleme gerçekleştirdi.

Bazı fabrika çalışanları ile Serbest Bölge yöneticileri de bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.

AA-20240210-33673187-33673180-ANTALYADA_TERSANEDE_CIKAN_YANGINA_EKIPLERCE_MUDAHALE_EDILIYOR

"Şükürler olsun ki can kaybımız, yaralımız yok"

İl Emniyet Müdürü Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk aldıkları bilgiye göre tersanenin saat 18.30 civarında kapandığını ve 45 dakika sonra yangın ihbarı geldiğini söyledi.

Hızlıca tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini anlatan Çevik, şunları kaydetti:

"İtfaiye ve polis ekiplerimizi sevk etmek suretiyle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şükürler olsun ki can kaybımız, yaralımız yok. Ancak içeride bakım ve kontrolü yapılan iki tekne, ayrıca yapımı devam eden iki olmak üzere 4 teknenin yandığı söz konusu. İtfaiye ve emniyet ekiplerimiz yoğun tazyikli su sıkıyor. Yangın kısmen kontrol altında, tamamen söndürülmesi için yoğun çalışma yürütülüyor."

AA-20240210-33673187-33673183-ANTALYADA_TERSANEDE_CIKAN_YANGINA_EKIPLERCE_MUDAHALE_EDILIYOR

Yangının çevredeki fabrikalara sıçramasının önlendiğini anlatan Çevik, "Yangın çıkan tersanedeki alevlere üç tarafından yoğun su sıkılarak, söndürme çalışması yapılıyor." ifadesini kullandı.

"Soğutma çalışmalarımız devam ediyor"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından, Serbest Bölge'deki yat imalathanesinde akşam saatlerinde çıkan yangına 15 itfaiye aracı ve kurumların desteğiyle anında müdahalede bulunduklarını belirtti.

İş yeri zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Böcek, "Yangını kontrol altına aldık, soğutma çalışmalarımız devam ediyor." paylaşımında bulundu.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmalar sürüyor.

SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'da yat üretim tersanesinde çıkan yangın söndürüldü.

Merkez Konyaaltı ilçesindeki Antalya Serbest Bölge'de yat imalatı yapılan tersanede dün çıkan yangının ekiplerin müdahalesiyle sabah saatlerinde söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangında, tersanede büyük çapta hasar oluştu, 4 tekne zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Antalya'nın merkez Konyaaltı ilçesinde yat imalatı yapılan tersanede dün akşam saatlerinde yangın çıkmış, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 15 itfaiye aracı ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait 6 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile alevlere müdahale edilmişti. Yangın yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabilmişti.