Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak görev yapan Astsubaylar, görev tazminatı konusunda haksızlığa uğradıklarını ve özlük haklarının yetersiz olduğunu dile getiriyorlar.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Uzun yıllar boyunca vatanı için zorlu mücadelelere katlanan Astsubaylar, yaptıkları işten ötürü görev tazminatı almaları gerekliliğini yetkililere duyurmaya çalışıyorlar.

Astsubaylar 2003 yılından itibaren Meslek Yüksek Okulu yani ön lisans mezunu olarak 9.derecenin 1.kademesinden göreve başlamaktadır. Ancak diğer Meslek Yüksek Okulu mezunları hemen hemen bütün devlet memurları 9.derecenin 2.kademesinden göreve başlarken astsubayların 1.kademeden göreve başlaması ciddi bir eşitsizlik meydana getirmektedir.

Terörle mücadelede en ön safta yer alan astsubaylar bu mağduriyetlerinin yanısıra emekli olduklarında da maaşlarının sadece yüzde 45’ini alabiliyor. Günümüz ekonomik şartlarına bakıldığında astsubayların emeklilik dönemlerinin çok zorlu geçeceği öngörülüyor.

Yıllardır yetkililerden kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekleyen astsubaylar hükümetten bu konuda bir adım bekliyor. Ancak konuyla ilgili hükümetten net bir açıklama gelmedi. Milli Güvenlik Kurulu'nun yarın toplanacak olması konunun gündeme geleceğine dair Astsubayları umutlandırdı. Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte ise konunun net olarak tekrar ele alınacağı öngörülüyor.