Antalya'daki lüks otelde Türk müşteriye 4 bin 200 TL'lik ''Milliyet farkı'' faturası Antalya'daki lüks otelde Türk müşteriye 4 bin 200 TL'lik ''Milliyet farkı'' faturası

Atanamadıkları için daha zor şartlarda çalışmak zorunda kalan öğretmenlerden biri de Fedai Altun...

23 yaşındaki Fedai Altun, esasen beden eğitimi öğretmenliğinden mezun olan Altun, 83 KPSS puanıyla dahi atanamamış ve inşaatta çalışmak zorunda kalmıştı. Genç öğretmen, çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. 

Çalıştığı inşaatta yaşamını yitiren genç öğretmen adayı üzerinden atama bekleyen için sosyal medyada #Fedaiöğretmen şeklinde destek tagı açıldı.

"Alın Size 83 Puanın Mükafatı"

Fedai öğretmenin, 8 Ekim tarihinde yaptığı Twitter paylaşımı yürekleri dağladı. Altun, inşaatta çalışırken yaptığı paylaşıma "Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)" notunu düşmüştü. Bir başka paylaşımında ise "Beden eğitimi mezunuyum 80,55 puan aldım sizin yüzünüzden atanamıyorum. Aile baskısı yüzünden ağır şartlarda çalışmak zorundayım bunun vebalini acaba kim ödeyecek. Ben hakkımı helal etmiyorum" şeklinde yazmıştı.

 Artık ataması neredeyse hiç yapılmayan pek çok meslek grubundan insanların şikayetleri ve yardım istekleri gün geçerek artıyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz