Binlerce ziraat fakültesi mezunu kamuda atama bulamadıkları için işsizlikle savaşmaya devam ediyor. 

Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu günden güne artarken ziraat mühendisi gençler gelecek kaygısı altından ezilmeye devam ediyor.

Sayıları 600 bini aşkın Ziraat Fakültesi mezunu genç, kadro bulamadıkları için üç harfli ucuzluk marketlerinde, çeşitli fast-food restoranlarında çalışmak zorunda kalıyor. 

İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına 10 bine yakın yeni mezun ve 140 bine yakın işsiz ziraat mühendisleri giriyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan ziraat mühendisleri alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan ziraat mühendisleri atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere seslenirken bazı meslektaşlarının Toprak Mahsulleri Ofisi'ne alınmasının ardından haksızlığa uğradıklarını belirtti.

Toprak mahsulleri ofisine 2022 KPSS puanı ile atanıp bakanlığın 982 kişilik ziraat mühendisi kadrosuna tercih verip kadro yakmaya çalışan 150 ziraat mühendisi nedeniyle mağdur olduğunu belirten ziraat mühendisleri adayları şu sözlerle Toprak Mahsulleri Ofisi'ne sesleniyor:

"TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 

Bizler Tarım ve Orman Bakanlığı'na atama bekliyen binlerce ziraat mühendisleriyiz.Bu süreçte binbir emekle aldığımız 2022 KPSS puanlarımızla Bakanlık alımını bekledik bu süreçte bazı meslektaşlarımız da TMO ya 2022 KPSS puanlarıyla aşağıdaki tarihlerde tercih verip göreve başlamışlardır.

2022/2 ÖSYM 41 kişi
2023/1 ÖSYM 61 kişi
2023/2 ÖSYM 35 kişi

Merkezi atamalarla hem gerçekten kadroya ihtiyacı olan kalıcı insanların hakkını gasp edip hem de devlet kurumlarını işgal eden bu kurum beğenmez insanlar devleti zarara uğratmaktan öteye geçememişlerdir.
Merkezi ve bakanlık alımlarında sırf puanı var diye bu şekilde kurumlar arasında mekik dokuyan, işleyişi aksatan,diğer insanların tercih hakkını ellerinden alıp binlerce aileyi mağdur eden bu kimselere uyarı verilmesi, mümkünse yaptırım uygulanması, göreve başlatılamayacaklarını bildikleri halde kadro yakan bu personellerin önüne geçilmesi ricamızdır.

Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek

Sizden isteğimiz bu meslektaşlarımızın TEKRARDAN TERCİH VERMEMELERİ 3 YIL ÇALIŞMA ZORUNLULUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALARI binlerce atama bekleyen ziraat mühendislerinin Tarım ve Orman Bakanlığı'na 982 kişilik yapılacak atamalara tercih vermeyip kadro yakmalarına engel olmamaları için gerekenin kurumunuz tarafından yapılması binlerce ailenin arzusudur.

Aksi halde ilgili kuruma atanan bu personellere dava açacağımızı kendilerine iletilmesini rica ediyor,taktiri siz değerli büyüklerimize bırakıyoruz.

ÖSYM üzerinden tarım bakanlığına yapılacak atamanın tercih kılavuzunda bulunan 30 tercih hakkımızın 40 çıkarılmasını talep ediyoruz.

Tarıma atama bekleyen Ziraat mühendisleri..."