Erzurum'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için, sosyal medyayı ayağa kaldıran açıklamalarda bulunan adam ile ilgili hangi karar alındı?

Erzurum'da Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan dönerci dükkanının sahibi Mustafa Atmaca hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

“Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı” iddiasına açıklama geldi “Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı” iddiasına açıklama geldi

Erzurum'da kendi işletmesi olan, dönerci dükkanının sahibi olan Mustafa Atmaca, "Hacı'nın yağ akımı" adı altında 'Tiktok'ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartıştı. Mustafa Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" dedi.

Atmaca'nın olaylı sözlerinin ardından, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Atmaca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.