Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri aylardır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları oturma eylemiyle seslerini duyurmaya çalıştı.

Türk hava sahasında verilen meteorolojik hizmetlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de Türk hava sahasında verilen meteorolojik hizmetlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de

Aileler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eylemde işçiler fabrikaya kayyum atanmasını istedi. Aylardır işçilere maaş ödenmeyen fabrikada kimi işçilerin yaklaşık 60 aylık maaş alacağı bulunduğu ve özlük haklarını kaybetmekten korkan işçilerin aylardır maaş almadan çalışmak zorunda bırakıldıkları iddia edildi.

"SAHİPSİZ KALMAYI KABUL ETMİYORUZ"

İşçiler adına konuşan fabrika mühendislerinden işçi temsilcisi Sefa Akın, “Bizim burada toplanma amacımız Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda yıllardır bitmek bilmeyen sorunlardır, işçiler ve Sivaslılar olarak bıktık. Artık sesimizin her yerde duyulmasını istiyoruz. Biz sahipsiz kalmayı kabul etmiyoruz.

Bir zamanlar Sivas ekonomisine büyük katkı sağlayan Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda aylardır maaş alamıyoruz. Beş aydır fabrikada üretim durdu. Maaşlarımızı alamadığımız için büyük ailevi sıkıntılar yaşamaktayız. Bu haklı mücadelemizde Sivas haklının desteğini bekliyoruz” dedi.

Ellerindeki ekmek ve dövizlerle eyleme destek veren işçi yakınları da üretimin durdurulduğu fabrikaya kayyum atanarak işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve fabrikanın yeniden üretime alınması talebinde bulundu.