Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Bağ-Kur’luların tüm prim borçları 2008, 2015, 2018, 2020 ve 2021 yılları arasında çıkarılan kanunlar kapsamında silindi. Silinen primlerin ait olduğu sigortalılık süreleri de durduruldu. Meclisten çıkarılan kanuna göre, durdurulan sigortalılık süreleri, Bağ-Kur’lunun ekonomik durumunun elverişli olduğu herhangi bir tarihte cari asgari ücret üzerinden prim ödeyerek ihya edilebiliyor. Böylece durdurulan sigortalılık süreleri emekliliğe sayılıyor.

Bağ-Kur’lunun gözü vergi affı paketine çevrildi!

Prim günleri silinen ve borçlarını ödeyerek silinen prim günlerini geri getirmek yani gelişmek isteyen Bağ-Kur’luların gözleri TBMM’de kabul edilen ve Resmî Gazete’de de yayınlanan vergi affı paketinde çevrildi.

Son edinilen bilgilere göre vergi affı paketinde Bağ-Kur’luların silinen borçlarıyla ilgili hiçbir hüküm yer almıyor. Buradan anlaşıldığı üzere, borcunu ödeyip prim günlerini iyileştirmek etmek isteyen Bağ-Kur’lular vergi affı paketinden yararlanamayacaklar. Ama yapılandırma yapılmadan borcunu ödeyen Bağ-Kur’lular prim günlerini yeniden iyileştirebilecek.