Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası için sona erdili milyonlarca vatandaş emekli edildi. Bilindiği üzere EYT konusu 8 Eylül 1999 öncesini tarihinden önce sigorta başlatan ve emekli olmak için gerekli şartları sağlayan fakat yaş sınırından dolayı dolayı emekli olamayan vatandaşlar için geçerliydi. 

BAĞKUR TESCİL AFFI ÇIKACAK MI 2023? Borç yapılandırmasında Bağkur tescil  affı var mı? Vergi, sigorta prim borçları...

Ancak yasanın eksik çıkması ve SGK tarafından Bağ-Kur'luların oda kayıtları yapılmamsı yeni bir mağduriyete yol açtı. 8 Eylül 1999 öncesinde çalışmaya başlayan vatandaşların SGK'da primlerinin gözükmemesi mağdurların tepkisine sebep oldu. 

Mayıs ayında kar sürprizi! O iller beyaza büründü Mayıs ayında kar sürprizi! O iller beyaza büründü

BAĞ-KUR (tescil) affı çıktı mı? Af kapsamında hangi borçlar yer alıyor,  BAĞ-KUR ile ilgili son durum detayları ve bilgiler

1999 öncesinde çalışmalarına rağmen EYT yasasına dahil edilmeyen Bağ-Kur tescil, ihya ve prim mağdurları ilerleyen yaşlarına rağmen, yasanın eksik çıkmasından dolayı ve yetkililerin oda kayıtlarını kontrol etmemesinden dolayı emekli edilmeyerek büyük bir adaletsizlik ortaya çıktı. 

Yapılandırmadan Bağ-Kur'lulara emeklilik için bir fırsat daha -

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ SÖZLER HAVADA KALDI!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasına dahil edilmeyen Bağ-Kur'lulara yönelik vermiş olduğu sözler havda asılı kaldı. EYT'deki adaletsizliği gidereceğine dair seçimden önce söz veren Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşları sandığa davet ederek, adaletsizliği bitireceğine dair söz vermişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'sanık' sıfatıyla ifadesi alınacak -  14.09.2023, Sputnik Türkiye

BAĞ-KUR'LULARA TESCİL HAKKI VERİLECEK Mİ?

 Mağdurlar emekli olmanın hayalini kurarken Bağ-Kur'un emekli olma koşulları ile mücadele edip diğer taraftan çoğu zaman istekleri karşılıksız kalırken, SSK'ya geçerek daha kolay emekli olacaklarını düşünmektedir. 

SGK Bağkur, GSS Borç Sorgulama ve Ödeme İşlemleri – Sözcü

Yapılacak bir yasa çalışması ile geçmişte kalan vergi, oda ve sicil kayıtlarına göre tescil olanağı sağlacağı söylenmesine rağmen geriye dönük borçlanma yapılabilmesiyle prim/gün koşulu sağlamak isteyen vatandaşlara yönelik verilen sözler tutulmadı.

Bağ-Kur Primleri Hangi Bankalara Yatırılır?