Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir televizyon programına katılarak Kanal İstanbul projesi hakkında önemli açıklama yaptı. Türkiye'de yürütülen altyapı projelerinde son durumu aktaran Karaismailoğlu, "Ülkemizi son 19 yılda adeta yeniden inşa ettik" dedi. Karaismailoğlu Kanal İstanbul'un çevreci bir proje olduğunu belirterek "Alternatif bir suyoluna ihtiyacımız var. Kanal İstanbul bir ihtiyaç. Gemiler çevre kirliliğine de neden oluyor. Projeler, planlar hepsi hazır. Tamamen çevreci bir proje olacak. Projeyi genel bütçeye yük olmadan çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları

- Ulaştırma ve Altyapı Şurası'nda 3 gün boyunca ulaşım ve haberleşme konuşuldu. Kapanış oturumunda hedeflerimizin bir kısmını açıklayabildik. Yeni hedefleri önümüzde koyduk, 50 yılı planladık. Atatürk Havalimanı'nı projelendirip etkinlik alanına dönüştüreceğiz. Çok güzel işlerden biri olacak burası.

- Karayolu altyapısını belli bir seviyeye getirdik. Sadece yakıttan, zamandan ve çevreden büyük bir kazanım elde ettik. Bu yollar üzerinde, taşıt sayısı 4 katın üzerine çıktı. Trafik kazalarında yüzde 80'e varan azalma yaşadık. Bunun karşılığı; bir canın bir bedeli olamaz tabii ki de ama bu konforlu yollarla binlerce can kurtardık. Bütün iller birbirine bölünmüş yollarla bağlandı. Projelerimiz, tünel çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar hep Türkiye'nin bir değeridir. Karayolu yatırımını belli bir seviyeye getirdik. Bundan sonra karayolu yatırımlarımız devam edecek.

- Havayolu halkın yolu oldu. 26 olan havalimanı sayısı 56 oldu. Şu anda da Rize-Artvin Havalimanı'nı bitime çalışmalarımız devam ediyor. Havayolu ulaşımında 210 milyon yolcu sayısına ulaştık.

“Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı” iddiasına açıklama geldi “Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı” iddiasına açıklama geldi

İlginizi çekebilir