Fahrettin Koca, 21 Haziran Salı günü Türkiye'nin farklı illerinden gelen doktorlarla buluştu. 

Bakanlık binasında toplanan hekimler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. 58 hekimin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, Türkiye'de hekimliğin yeni bir döneme girdiği" mesajını paylaştı.

"Sağlık çalışanlarımız için yapılanlar 85 milyon insanımız için yapılmıştır"

Bakan Koca, toplantının son bölümünde yaptığı değerlendirmede, düzenlemelerin köklü değişimleri barındırdığına, hekimleri meslek hayatları konusunda karamsarlığa iten sorunların böylelikle çözüme kavuşturulmasının amaçlandığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda bu düzenlemelerin müjdesini verdiğini anımsatan Koca, hekimlerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik yasanın yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü, yönetmelikle ortaya çıkacak sonuçların beklentileri aşabileceğini düşündüklerini bildirdi.

Koca, "Hekimlerin kavuştuğu imkanlar uzun zamandır hak edilmişti. Sağlık çalışanlarımız için yapılanlar, aynı zamanda 85 milyon insanımız için yapılmıştır. Yapılanların, aynı zamanda, salgınla mücadelenin bu kahramanlarına milletimizin teşekkürü anlamını içerdiği de düşünülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanından toz taşınımı uyarısı: Evde kalın Uzmanından toz taşınımı uyarısı: Evde kalın

Bakan Koca'dan hekimlere, "hassasiyet" çağrısı

Sağlık çalışanlarına yönelik mesajlarını da toplantıda paylaşan Koca, salgınla mücadele döneminde gösterilen özveriye işaret ederek, "Sağlık kurumlarının kapısından içeri adım atan her hasta benim hastamdır." ifadesini kullandı.