Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan taleplerin artmasıyla beraber seyahat hizmetlerine iki yeni turistik seferin eklendiğini duyurdu. 1.051 kilometre uzunluğundaki hattın Ankara'dan Diyarbakır'a kadar ilerlediğini aktaran Uraloğlu, 9 yatak ve 1 yemekli vagondan oluşacağını da belirtti. 

Seferler, Ankara'dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de başlayacak. Bakan Uraloğlu, 1262 kilometreden oluşan Ankara-Tatvan parkurunun da turistik tren olarak işletileceğini bildirirken Ankara'dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15:55'te ilk seferine başlayacak olan tren hattının güzergahları da belli oldu.

Sinop’ta balıklı mantı üretildi Sinop’ta balıklı mantı üretildi

FİYATLARI BELLİ OLDU!

Bakan Uraloğlu, “Ankara-Tatvan seferinde Elazığ'da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan'dan 06.35'te hareket edecek tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu'da 3 saat, Elazığ'da 4 saat ve Kayseri'de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor" dedi. 

Ankara'dan Diyarbakır'a yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar yataklı vagon için bir odaya 9000 TL ödeyecek. Diyarbakır Ankara parkurunda ise bir odanın fiyatı 8000 TL. Ankara Tatvan parkurunda 9900 TL, Tatvan Ankara parkurunda ise 9000 TL. Yataklı vagonda ise bir odada iki kişi seyahat edebilecek.