Eski Amerikan Başkanı Barack Obama, 20 Ocak 2017 yılında görevinden ayrılmasından sonra ilk kez Beyaz Saray'a gelerek "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformu konusunda konuştu.

Almanya'da bir binada daha yangın! Alevleri hızlandırmak için benzin döküldü Almanya'da bir binada daha yangın! Alevleri hızlandırmak için benzin döküldü

Barack Obama, Beyaz Saray'da 5 yıl aradan sonra "Obamacare" olarak bilinen ve düşük gelirli kişilere sağlık sigortası imkanı sunan sağlık sigortası reformunun imzalanmasının yıl dönümü vesilesiyle Beyaz Saray'a geldi.

Amerikan Başkanı Joe Biden'ın konuğu olan ve birlikte öğle yemeği yiyen Barack Obama, konuşmasında Obamacare'in bundan sonraki adımlarını takip edeceğini söyledi.

Barack Obama Joe Biden'a "Başkan Yardımcısı" olarak hitap etmesi salonu kahkahaya boğdu

Barack Obama'nın konuşması esnasında yaptığı espriler ve 2009-2017 yıllar arasında kendisinin başkan yardımcısı olan Joe Biden'a takılması da salondakileri bir kez daha güldürdü.

Barack Obama'nın konuşmasının başında "Sayın Başkan Yardımcısı Joe Biden" diye hitap etmesi katılımcıları kahkahaya boğarken, Barack Obama da "Tabii ki bu şakaydı." diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Joe Biden ise konuşmasında Barack Obama'ya "Bugün yemek yedik, oturma düzeni konusunda kafamız karıştı." esprisiyle karşılık verdi.

Kaynak: aa