İşçi Haberleri

Barış Atay'dan tam destek: 8 Eylül 1999 sonrası da EYT'den yararlanmalı

'EYT çıkmasın gençliğimizi çalıyorlar' ifadelerine Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay cevap verdi. (BaBaLa TV)

Abone Ol

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, EYT'liler hakkında konuştu:

"Bakın EYT çıktı. EYT ile ilgili ülkede 6 milyona yakın insanı ilgilendiren bir yasa ve bir andan Twitter'da son bir haftada gördüğünüz 'gençliğimizi çaldılar' , 'bizim vergilerimizle erken emekli olacaklar' ,'sefahat sürecekler' falan filan... Doğru mu? Burada EYT'lilerin böyle olduğunu düşünen var değil mi?  YANLIŞ."

EYT'liler bu parayı devlete ödedi

"Niye? EYT'lilere lütufta bulunmadı arkadaşlar. EYT'liler bu parayı devlete ödedi. 99 yılının 8 Eylül'ünde çıktı yasa. 9 Eylül itibariyle yürülüğe girdi. 8 Eylül'den önce sigortalı olanların hepsi bu yasadan yararlanıyor, 9 Eylül'den itibaren olanlar bu yasadan yararlanamıyorlar. Aslına itiraz etmemiz gereken bi kere bu. Bununla ilgili de bizim bir kanun teklifimiz var. Kademeli Emeklilik diye. "

NEDEN EYT'LİLERE KARŞI ÇIKMAMAMLIYIZ?

"Emekli olmak için verilen para nereye harcandı biliyor musunuz? EYT'lilerin  9 Eylül 99'dan beri ödedikleri primi Türkiye'nin iç borçlanmasına harcandı. Ne gibi biliyor musunuz? Deprem vergisi gibi , ÖTV ve  MTV gibi EYT'lilerden alınan paranın hiçbiri emeklilere harcanmadı."