31 Mart yerel seçimlerinde Bayrampaşa Belediyesi, AK Parti'den CHP'ye geçmişti. Aradan geçen bir ayın sonunda CHP'li belediyede 1 Mayıs İşçi Bayramı'na saatler kala onlarca personelin işten çıkarıldığı iddia edildi.

30 Nisan mesai bitiminden 15 dakika sonra saat 17:15’te SGK'dan gelen mesajla birçok işçi işten çıkarıldığını öğrendi.

İddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi talimatıyla yapılan işten çıkarmaların devamı gelecek.

İşsiz bırakılan işçiler, belediye tarafından kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını ve onlarca çalışanın çıkarıldığını ileri sürdü.

‘HİÇ KİMSEYİ İŞİNDEN ETMEYECEĞİZ’ DİYE SÖZ VERMİŞTİ

CHP'li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun, 31 Mart yerel seçimlerinde yayınladığı video ortaya çıktı. Mutlu, söz konusu videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

"Bizler emekten yana olan insanlarız. Bizler asla ve asla çalışan insanlarımızı işinden etmek değil, çalışan arkadaşlarımızın çalışma koşullarının daha iyi şartlarda, daha nitelikli olmasını sağlayacak insanlarız. Biz hiç kimseyi işinden etmeyecek, aksine kod 29’larla, buldukları iki tane yalancı şahitle işinden edilen arkadaşlarımızın bugüne kadar yanında olduğumuz gibi yarın da bütün emektar çalışanlarımızın yanında olacak, daha nitelikli, daha iyi şartlarla çalışmasını sağlayacağız.”

 
 Whatsapp Image 2024 05 02 At 18.29.17 (1)

Whatsapp Image 2024 05 02 At 18.29.17

Editör: Elif Zülfigaroğlu