Öncelikle İşçi Haber muhaberimizin sorularına samimi ve içten bir şekilde cevap verdiği için Sayın Gönül Boran Özüpak'a teşekürlerimizi sunuyoruz. 

Geçtiğimiz aylarda EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Böylelikle EYT'de yaş şartı tamamen kaldırılmış oldu. İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkını elde ettiği yasa sonrası diğer mağduriyetlerde günyüzüne çıktı. ABO, kısmi emeklilik, stajyer ve çıraklar, Bağ-Kur, İntibak mağdurlarının da emekli olması gerektiğini savunan Gönül Boran Özüpak, "EYT'deki haklarımızı tastamam istiyoruz, geride bir mağdur bırakmayacağız." dedi. 

Mağduriyetlerini dile getirmek isteyen EYT'liler Pazar günü; İstanbul, Kadıköy, Bilecik, Uşak, Manisa, Adana'daki illerde eş zamanlı olarak eylem düzenledi. 

 EYT'de sadece yaş haddinin kaldırılmasının bir şey değişmediğini geride birçok mağduriyetin bırakıldığını belirten Gönül Boran Özüpak, EYT'de prim engelinin kaldırılmasını talep ediyor. 

Resim

Özüpak sözlerine "Kademeli prim gün sayısına takılan yani kısaca EPT'li olan kardeşlerimiz var. 3.600 kısmi emeklilikte yaş haddi maalesef çözülmedi. Dolayısıyla EYT hakkını tastamam alamadı. Bunun mücadelesini veriyoruz. Elbette Sosyal Güvenlik Kurumu çerçevesinde çalışma hayatımızda o kadar çok mağduriyetler var ki; bunun en başında aylık bağlanma oranlarının bizi açlığa ve sefalete mahküm eden maaşlarla hesaplama şekliyle ve 5500 liralara sosyal yardım niteliğindeki maaşlara mahküm eden kanunla mücadele ediyoruz. " diye başladı. 

detail-photo-fancybox-8

Küçük ölçekli esnaflarımız , Bağkurlalarımız var. Bunların prim gün eşitlemesi için Bağ-Kur tescilinin talep eden arkadaşlarımızIN  mücadelesi içerisindeyiz. Emeklilik hakkını kazanan biz emekliler için daha evvelden emekli olan abilerimiz, ablalarımızla birlikte intibak için mücadele etmeye devam ediyoruz.

detail-photo-fancybox-7

İşçi Haber muhaberimizin "Torba yasası çıkarsa diğer mağduriyetleri baz alır mı?" sorusuna Özüpak şöyle cevap verdi. 

"Alması için mücadele içerisindeyiz. Çalışma hayatına bizler işe gidip geliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu yasalarının gerçekten artık yeniden ele alınıp ki; 2000 ve 2008 sonrası girişliler de "bizler de mağduruz" deniliyor. Bunlar biymeyecek.

Bu sorunlar bitmeyecek ama biz bitirilmesi için çalışma hayatına daha güvenli bakabilmek adına teşvik edici daha çok alın terinin önemli olduğunu vurgulayan yasalar için mücadeleye devam ediyoruz. Torba yasasında olacak mı? oldurmak istiyoruz. Çünkü bu bizim anamızın ak sütü kadar helal haklarımızdır. " diye sözlerini sonlandırdı. 

Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

Resim

Resim